Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Инструмент за изчисление на иделните части в Етажната собственост по реда на чл. 17 ал.4 Избрана

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(10 гласа)
Инструмент за изчисление на иделните части в Етажната собственост по реда на чл. 17 ал.4 Инструмент за изчисление на иделните части в Етажната собственост по реда на чл. 17 ал.4 Универсум В ЕООД

Видео

Инструмент за изчисление на иделните части в Етажната собственост по реда на чл. 17 ал.4 Универсум В ЕООД

Определянето на идеалните части е едно от най-важните неща във всяка Етажна собственост. Според идеалните части се определя кворум, приемат се решения на Общо събрание, правят се вноски за Фонд Ремонт.

Едно от първоначалните решения, които трябва да се разгледат и обсъдят във всяка Етажна собственост е приемане на разпределението на идеалните части съгласно чл. 17 ал. 4. В много малко случаи записаните идеални части в нотариалните актове са тези които трябва да се използват при определяне на кворум на Общи събрания или на вноските за Фонд Ремонт.

Изчислението на идеалните части трябва да се извърши от управителния съвет и да се предложи за одобрение.

Общото събрание одобрява изчисленията на управителния съвет с мнозинство от 2/3 от самостоятелните обекти.

Общото събрание може да не одобри изчислените идеални части само при условие, че е допусната грешка.

 

Създали сме инструмент, чрез който домоуправителите в Етажните собствености, както и всеки желаещ да провери техните изчисления, ще могат с лекота да определят идеалните части за всеки собственик преди да се вземе решение от Общото събрание.

Инструментът е с безплатен лиценз за всички Етажни собствености. За нуждите на лицензирането е необходимо да се направи поръчка. При пускане на поръчка, когато инструмента ще се ползва от физическо лице - член на контролен или управителен съвет, като количество можете да запишете 1.

При ползване от професионални домоуправители, е необходимо като количество да се въведе точната бройка на етажните собствености, за които ще се ползва инструмента, за да се заяви необходимата бройка лицензи.

Извършваме ревизии и на Етажни собствености, управлявани от професионални домоуправители и при констатиране на ползване на инструмента без лиценз, ще си потърсим правата чрез компетентните органи. 

За да го изтеглите е необходимо задължетелно да направите поръчка през сайта.

Инструментът съдържа следните колони:

 1. ап
 2. Име - Собственик на идеалните части
 3. Идеални части по документи
 4. Дял

 

Можете да променяте колоните от 1 до 3. В колона 3 можете да записвате квадратурата на всеки самостоятелен обект, с прилежащите към него складови и други помещения.

Не носим отговорност за неверни изчисления, поради промени от Ваша страна в изчислителните полета или промени във връзка с неправилна манипулация на данните.

При съмнения относно ползването на инструмента, винаги можете да се обърнете към нас, за да направим необходимото изчисление по предоставени от Вас данни, ползвайки услугата ни по адаптиране на безплатно предоставен документ за нуждите на конкретна Етажна собственост.

SKU idealni-chasti
Brand Универсум В ЕООД
0.00

Тези продукти също може да представляват интерес за Вас.

Прочетена 26638 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

2 коментара

 • Връзка на коментара Веселина Понеделник, 17 Май 2021 08:15 публикуван от Веселина

  Здравейте,
  От написаното считаме, че скоро не сте имали Общо събрание на Етажната собственост?
  В тази връзка, ако периодът е бил повече от година, можете да отправите писмено искане към Домоуправителя за свикване на Общо събрание при следния дневен ред:
  1.Отчет на домоуправителя + финансов отчет съгласно чл.23 ал.1 т.4 с представяне на наличностите по фонд Ремонти и натрупаните суми за поддръжка и управление на Етажната собственост.
  2.Отчет на контролен съвет, а при липсата на такъв избиране на контролен съвет и упълномощаване да извърши проверка на финансите на Етажната собственост в рамките на последните 3 години.
  При липса на свикване на Общо събрание от страна на домоуправителя в рамките на 10 дни, имате право да свикате Общото събрание, ако сте собственик или имате упълномощаване за това от собствениците.
  При необходимост можем да Ви съдейстаме с искането, съгласно условията тук:
  https://www.universumv.com/index.php/common-space-services/audit/item/78-invitation-to-fullfill-the-rules

 • Връзка на коментара Dobreva262192 Събота, 15 Май 2021 12:55 публикуван от Dobreva262192

  Имаме управител,който е некоректен.
  Как е снанал домоуправител никой не помни от 2009г до днес
  От 2009 год е събрал стотици хиляди левове без да е дал отчет за стотинка,собствениците,не живеят тук,чужденци са на всяко идване ги изнудва за по 10е на квадрат.Къде отиват и за какво тези пари,така и не разбираме.обсебил е общите стаи и си ги предписва към мажоритарна част,и той има непродадени апартаменти и по този начин ни рекетира.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.